Нашите настани

Ден на нула дискриминација

Денот на нулта дискриминација, 1 март, се слави за правото на секој да живее целосен и продуктивен живот - и да го живее достоинствено. Денот на нулта дискриминација нагласува како […]

Светски ден за подигање на свеста за аутизам

Генералното собрание на Обединетите нации едногласно го прогласи 2 април за Светски ден за подигање на свеста за аутизмот (A/RES/62/139) за да се нагласи потребата да се помогне да се […]

Skip to content