Поддршка за третиот „Класика меѓународен фестивал Струмица“

Струмица е еден од градовите во Северна Македонија со најмногу меѓународни културни манифестации, што ја прави респектабилен културен центар во државата. Покрај Интернационалниот струмички карневал, Меѓународната струмичка ликовна колонија, Меѓународниот [...]

Поддржан Фем Кампот за млади едукаторки

Поддршката и развојот на граѓанското општество е една од клучните програмски активности на Фондацијата „ЗАЕВ Едно општество за сите“. Како резултат на тоа, нашата фондација ја имаше улогата на дополнителен [...]

Финансиска поддршка за Вториот македонски педодонтски конгрес

Унапредувањето на човековото здравје, здравствената благосостојба и соодветната здравствена грижа, се едни од целите на Фондацијата „ЗАЕВ – Едно опоштество за сите“, срочени во нејзината „ЗАЕВ Програма за подигање на [...]

12 медали за македонската фудокан карате федерација и струмичките каратисти од КК „Шихан“ на европскиот шампионат во Словенија

Исклучително горди се директорот и членовите на Фондациата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“, кога секоја подадена рака, секоја поддршка или спонзорство вродуваат со плод. Таков е случајот и со [...]

Дониран ламинат за детската градинка во Конче

Правилниот раст и развој на децата од предучилишна возраст мора да биде еден од клучните приоритети во едно општество. Токму затоа, нужен е постојан влог во подобрувањето на условите за [...]

Поддржан турнирот во пеливанско борење во Куклиш

Со низа активности граѓаните на населеното место Куклиш го одбележаа верскиот празник Атанасовден кој со години се слави на 15 мај, во чест на заштитникот на селото  - Св. Атанасиј. [...]

Поддржано учеството на најдобрите македонски наставници на меѓународна образовна конференција во Бања Лука

Деновиве од Бања Лука се вратија триесеттината најдобри македонски наставници кои, од 4 до 7 април, зедоа учество на Меѓународна образовна конференција на ANN_EX_YU, која се одржа во вториот по [...]

Финансиска поддршка за „Концерт под маски“ на ООМУ„Боро Џони“ од Струмица

Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“ продолжува со поддршката на образовните и културните активности кои се во функција на афирмацијата, популаризацијата и негувањето на вредностите од општествен интерес.  Како [...]

Донација за штипските акцијаши од здружението „Пат на младоста“

Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“, врз основа на претходно склучен договор за донација, со Здружението на акцијаши – волонтери „Пат на младоста“ од Штип, донираше средства во висина [...]

Во еден ден две донации за установи од Скопје и Тетово

Кога ќе речеме „едно општество за сите“ тогаш во зборот „сите“ припаѓаат сите чинители  на општеството, без разлика на нивната етничка, верска, социјална, политичка и друга припадност. Во тоа мноштво [...]

Спонзорство за Сојузот на борците од НОАВМ за одбележување на 80-годишнината од ослободувањето од фашизмот

Почитувајќи ги вредностите  и богатството на македонската историја и сите придобивки од минатото кои ги ужива нашето општество, Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“, во рамките на своите тековни [...]

Наменска донација за ДУЦОР„Партенија Зографски“-Скопје

Кога Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“ донира наменски финансиски средства за потребите на одредена образовна институција, нашето задоволство е големо, но кога таквата донација е наменета за институција [...]

Финанскиска поддршка за терапевтската заедница „Покров“

Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“, во рамките на активностите кои произлегуваат од двете исклучително важни програми на дејствување: „ЗАЕВ - Солидарно-инклузивна програма“ и „ЗАЕВ Социјално-хуманитарна програма“, одлучи позитивно [...]

Спонзорство за првата македонска велосипедистка – учесничка на Европско Првенство

Покрај донацијата на амбулантно возило за ЈЗУ Општа болница – Струмица, една од првите активности  на Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“ во оваа 2024 година, се однесува и [...]

Дониравме уште едно амбулантно возило за ЈЗУ Општа Болница – Струмица

Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“ и годинава продолжува со ангажманите за поддршка и унапредување на јавното здравје, кои беа главен белег на реализираната програма и во претходната година. [...]

Младите да бидат активни и гласни

Пред младите стои мисијата да бидат активен дел од нашето општество и да ја поттикнуваат младината да биде погласна за своите права, поборбена за своите идеи со цел да си [...]

Претпразнично со љубов, емпатија и човечност

Новата година и Божиќните празници не доаѓаат само за оние кои се сметаат себеси за одбрани и привилегирани.  Не, тие доаѓаат за сите, и на сите кои ги чувствуваат за [...]

За похумано општество

Црвениот крст на Република Северна Македонија останува синоним и инспирација за хуманитарна активност за спречување и олеснување на страдањето на луѓето. Акциите и посветеноста на волонтерите се од исклучително значење [...]

300 прехранбени пакети за социјално ранливи семества

Заедно можеме многу, заедно можеме сè. И еве сме повторно, ние од Фондацијата „ЗАЕВ - Едно општество за сите“ заедно со општествено одговорни компании и луѓето од  Министерството за труд [...]

Донирани 40 медицински паравани на ЈЗУ Општа болница Струмица

Грижата за здравјето на луѓето треба да оди рака под рака со грижата за јавното здравство. Поаѓајќи од таквиот непобитен факт, Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“, во текот [...]

Признание за нашата фондација – Главен спонзор на јуниорска балканска олимпијада по информатика

Од 25 до 29 ноември Северна Македонија и Струмица беа домаќини на 16 Јуниорска балканска олимпијада  по информатика, која се одржа во организација на  Здружението на информатичари на Македонија и [...]

За слободно и граѓанско општество

Новинарството е јавна и одговорна професија. Демократијата и слободата на едно општество зависат од слободата на говорот на новинарите и на медиумите. Република Северна Македонија е демократска земја, во која [...]

Донација за македонската полиција

Денеска, (06.11.2023) во кругот на Министерството за внатрешни работи, беше предадена донација од Фондацијата Заев, која се состои од 6 мотоцикли за потребите на МВР и македонската полиција. Директорот на [...]

Сања Арсовска, успешна македонска актерка

Актерството како уметност придонесува за популаризација и презентирање на традицијата и културата на нашата земја и создава мост за зближување и запознавање меѓу народите. Македонскиот театар од секогаш бил вклучен [...]

Доделени стипендии на 68 успешни и талентирани основци и средношколци од Општина Струмица

Една мудрост вели: „Најубавата глетка на светот е детската насмевка“. Вчера, во струмичката Градска уметничка галерија, по заслуга на  Општина Струмица и Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“, таа [...]

Донација за ЈЗУ Универзитетска клиника за дигестивна хирургија

Понекогаш малите нешта знаат да бидат од голема полза и значење за подобрување на квалитетот на севкупното живеење на граѓаните и за унапредување на општественото секојдневие. Доказ за тоа е [...]

Уште една донација за СОС Детско село

Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“ како непрофитен општествено одговорен субјект од добротворен и хуманитарен карактер, продолжува со својата поддршка за „СОС Детско село“. Овојпат нашата фондација финансиски ја [...]

Битолскиот КК „Пелистер 1982“ на NBC куп во Хрватска со спонзорство на нашата фондација

Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“, покрај поддршката на  поединечни и колективни активности од разни области, го помага и негувањето и унапредувањето на македонскиот спорт, како и неговата афирмација [...]

Финансиска поддршка за Интернационалниот театарски фестивал ,,Свети Јоаким Осоговски 2023″

Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“ продолжува со поддршката на културни содржини, иницијативи и традиционални манифестации кои ја унапредуваат културата и трајните културни вредности во Република Северна Македонија, а [...]

Каратистката Пуликсенија е нашата нова успешна приказна

Овој месец продолжуваме со серијалот на “Успешни приказни” каде преку позитивни примери на млади луѓе се покажува дека со напорна работа и труд може да се биде успешен во нашата [...]

Донација за учениците од ПОУ „Св. Климент Охридски“ во Ново Село

Сите луѓе се еднакви и сите заслужуваат полна почит и внимание. Поаѓајќи од таквата вистина, Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“ реализираше уште едно донаторство од хуманитарен карактер. Деновиве, [...]

Поддршка за стипендирање студенти кои студираат младинска работа

Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“, согласно програмските начела, ги промовира, афирмира и унапредува своите ставови и во делот на едукацијата на млади, врз основа на кои, меѓу другото,  [...]

Деветмесечно стипендирање за талентирани основци и средношколци

Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“, врз основа на потпишаниот Меморандум за соработка со Општина Струмица, се вклучува во доделувањето стипендии за талентирани ученици од средните и основните училишта [...]

Поддршка за јубилејниот 30 „Охрид Фест“

Поддршката на културните содржини кои го збогатуваат, промовираат и афирмираат  македонското творештво, меѓу кое е и музичкото, остануваат во фокусот на програмските активности на Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за [...]

Поддршка на весникот „ПРЕСПА“ на заедницата на Mакедонци во Албанија

Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“, поаѓајќи од своите цели и начела, покрај активностите од своите програмски определби кои се однесуваат на ангажмани од хуманитарно-добротворен карактер, ги поддржува и [...]

Поддршка за првиот Македонски Аналоген Астронаут

Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“ продолжува со поддршка на младите сонувачи со отворени очи кои веруваат во сопствената визија за успешно себереализирање и  вклопување во современите светски текови, [...]

Успешната приказна на Александар

Афионот како дел од македонската традиција се враќа на земјоделските полиња. Александар Димитриевски е доказ дека работата, идејата и вербата се главен мотив за да се успее во земјоделството. Преку поддршката и промовирањето на афион културата ги мотивираме [...]

Обезбедени парични награди за авторите на најдобри есеи

По повод двата јубилеи: 5-годишно одбележување на 5 Мај – Денот на македонскиот јазик, и 70 години  од постоењето на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, Фондацијата „ЗАЕВ – Едно [...]

Ви ја претставуваме третата епизода од „Успешни приказни“, САЕ Тигар

Да се биде полицаец значи да се биде доследен на својата професија, чесно и одговорно да се извршуваат професионалните задачи и да се биде пример за сите граѓани. Полицијата е [...]

Заедно со министерството за здравство „Садиме здравје“

Еден од носечките столбови на Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“ е и Програмата за здрава животна средина, која, меѓу другото, предвидува и акции за зголемување на зелените површини.  [...]

Поддржана серијата „Три дена во Лерин и Мала Преспа“

Во чест на   5 Мај – Денот на македонскиот јазик, Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“ финансиски ја поддржа реализацијата на  серијата од четири стории „Три дена во Лерин [...]

По повод 5 Мај – Денот на македонскиот јазик, обезбедени парични награди за најдобрите есеи од Конкурсот на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“

„Да го чуваме, негуваме и унапредуваме македонскиот јазик – вечниот паметник на нашето постоење“. По повод 5 Мај – Денот на македонскиот јазик, Фондацијата „Заев-Едно општество за сите“ ја адресира [...]

Поддржано збогатувањето на „Корчагинскиот хербариум“

Една од програмите врз кои се темели постоењето и делувањето на Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“ е и Програмата за здрава животна средина. Имајќи во предвид дека грижата [...]

Никола Маркоски ни покажа дека и дома се успева-да ги поддржиме успешните македонски приказни

Младоста е период од животот кога секој поединец ги поставува темелите на својата професионална кариера. Секој се насочува кон спроведување на својот сон во реалност искористувајќи ги можностите кои му [...]

Пакети прехранбени производи за социјално загрозени семејства од Липково

Верно опстојувајќи на своите принципи и заложби, но и во суштината на своето име, Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“ реализира уште една донација од хуманитарен карактер. По повод [...]

Дониран хируршки микроскоп на Универзитетската клиника за пластична и реконструктивна хирургија – Скопје

Во чест на 7 Април – Светскиот ден на здравјето, Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“, преку своите претставници проф. д-р Венко Филипче и Славица Заева, за потребите на [...]

Анализи во списанието „Предизвици“

Oва е време на борба на умерените со радикалите и колку порано умерените леви и десни лидерства и граѓанства се запознаат, се здружат и oсојузат, толку поскоро и полесно ќе [...]

Прва епизода од серијалот „Успешни приказни“

Серијалот на “Успешни приказни” е моќна порака до сиот македонски народ и до сите граѓани, посебно до младите луѓе дека може да се биде успешен и во нашата држава. Овде [...]

Поддржавме тим од СОУУД „Димитар Влахов“ кој се врати од Хрватска со 12 одличја

Продолжува поддршката за младите и талентираните ученици. Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“, покрај други субјекти, финансиски го поддржа  учеството на натпреварувачкиот тим од СОУУД „Димитар Влахов“ - Струмица, [...]

Донирани спортски реквизити за ООУ „Даме Груев“ од с. Куклиш

Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“, во рамките на своето делување, негува соработка со компании со кои споделува исти погледи и вредности. Врз основа на таквата соработка, нашата фондација [...]

Познати имињата на петмината специјализанти кои ќе посетат „IRCAD“ курс за стручно усовршување во Франција, со поддршка од фондацијата „Заев – Едно општество за сите“

Врз основа на потпишаниот Меморандум за соработка меѓу Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“ и Здружението на лекари специјализанти - Скопје, членот на одборот на фондацијата Проф. Д-р Венко [...]

Стипендии за петмина млади лекари специјализанти

Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“ продолжува со своите приоритетни заложби за унапредување на здравството во Република Северна Македонија. Нашата Фондација склучи Меморандум за соработка со Здружението на лекари [...]

Од чекор до електрична енергија

Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“ со уште една поддршка за младешко, инвентивно  и корисно ангажирање. Ива, Матео, Јована, Стефан и Влатко се ученици во кичевското средно општинско училиште [...]

Испратена хуманитарна помош во Турција

Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“, брендот „Мамас“ и компанијата „Тотал Инжинеринг“, испратија хуманитарна помош за турскиот народ наменета за граѓаните од регионите погодени од катастрофалниот земјотрес. Станува збор [...]

Благодарница за директорот на фондацијата „Заев – Eдно општество за сите“ на струмичкиот избор на спортист на годината за 2022 година

Уште едно спортско признание во рацете на Зоран Заев, директор на Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“. На Изборот на најдобрите спортисти, спортски екипи и тренери  на Струмица за [...]

Донација за Универзитетска клинка по гинекологија и акушерство

Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“ преку своите претставници г-ѓа Зорица Заева и д-р Венко Филипче, во пресрет на Новата 2023 година, донираше исклучително значаен апарат за потребите на [...]

Новогодишни активности со деца кои живет во домови и без родители

Една поговорка вели: „Крајот делото го краси“. Ако е тоа така, тогаш календарскиот крај на 2022 година не можеше да биде поблагороден, поубав и посреќен за Фондацијата „Заев – Едно [...]

Признание за исклучителен придонес за развој и афирмација на спортот

Во рамките на настанот „Златна Олимпија“ која се одржа во Скопје, а на која беа доделени награди за најуспешните жени во спортот за 2022 година,  Директорот на Фондацијата „Заев – [...]

Донација за ЈЗУ „Општа болница“

Еден од најважните фундаменти врз кој почиваат  постоењето и дејствувањето на  Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“ е и унапредувањето на јавното здравје. Како дел од активностите за  доследно [...]

Потпишан Меморандум за соработка со општина Струмица

Денес, нашата Фондација „Заев – Едно општество за сите“, потпиша Меморандум за соработка со општина Струмица, претставувана од градоначалникот Костадин Костадинов. Предмет на Меморандумот за соработка е давање меѓусебна поддршка, [...]

Стипендии за специјализанти од Фондацијата ЗАЕВ – Едно општество за сите

Фондацијата „Заев - Едно општество за сите“ ќе стипендира  специјализанти за усовршување во европски центри. Ова, во улога на панелист, од името на Фондацијата, го соопшти нашиот претставник, неврохирургот проф.д-р [...]

Посета на ЖФК „Тиверија“ – еден од најуспешните женски фудбалски клубови

Канцеларијата на Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“ ја посетија претставници на ЖФК „Тиверија“, еден од најуспешните женски фудбалски клубови во државата. Притоа, на директорот и основач на фондацијата, [...]

Интервју за Академска мрежа за поддршка на политиката на ЕУ кон Западен Балкан

„Договорот од Преспа е вистински успех бидејќи ни даде можност да ја покажеме нашата способност за решавање на надворешнополитичките прашања по мирен пат, со примена на мека моќ. Ја покажавме [...]

„Спортот за државата, државата за спортот“

„Спортот за државата, државата за спортот“. Така беше насловен дводневниот Самит на спортските новинари од Југоисточна Европа кој се одржа во Струмица, а под генерално покровителство на Фондацијата „Заев – [...]

Ова е наш заеднички свет

Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество за сите“ на Организацијата на Обединетите

Мал дар – многу љубов

Со слоганот „Мал дар – многу љубов“, Фондацијата „ЗАЕВ – Едно општество

Праќаме порака за борба, борба за живот – Октомври, месец за борба против ракот на дојка

По повод одбележувањето на Октомври како месец за борба против ракот

Борете се за детските права – недела на детето 2022

Секое дете има право на безгрижно детство и достоинствен живот.

Меѓународен ден на постарите лица

Стареењето на населението е една од карактеристиките на 21 век.

МИР, Frieden, Pea, Paix, Mier, Pace, Fred, Paz, Nabad, Paqe, Béke

МИР, Frieden, Peace, Paix, Mier, Pace, Fred, Paz, Nabad, Paqe, Béke… Во различни земји на светот има различно име, но на сите граѓани на планетата тоа име им е суштинска [...]

Меѓународен ден на демократијата 2022

Почитувани граѓани, демократи, слободари, обични луѓе, работници, бизнисмени, политичари, ова е време на соочување со пандемија и со војна.

Одбележување Светски ден на превенција од самоубиствата

Велат дека во светот на секои 40 секунди некој си го одзема животот, а бројот на самоубиства изнесува околу 800.000 годишно.

Отворен Балкан Самит во Белград

Во рамки на саемот „Винска визија на Отворен Балкан” што се одржува во Белград, примив Голема плакета од Стопанската комора на Северна Македонија, како признание за особен придонес во креирањето [...]

Одбележување на меѓународниот ден на хуманоста

Под мотото „Потребно е село“ кое асоцира на познатата поговорка „Потребно е цело село за да се одгледа дете“, годинава, под покровителство на Обединетите нации, се одбележува 19 Август – [...]

Одбележување на Меѓународниот ден на младите

Фондацијата „ЗАЕВ - Едно општество за сите“, по повод 12 Август - Меѓународниот ден на младите, ги посети Амир Дестанов од „Дневниот центар за деца на улица“ и ученик во [...]

Украина се заблагодари за хуманитарната помош

Украинскиот парламент се заблагодари за…

Едно општество за сите – Фондација Заев

Фондацијата е слободна во промовирањето на ставовите и мислењата за…

Ден на пријателството

Ни беше големо задоволство да има посакаме добредоје во…

Донација за војската и цивилното население во Украина

Преку Фондацијата “Заев – Едно општество за сите” испративме 20 тони производи македонска хуманитарна…

Skip to content