Нашите настани

Светски ден на крводарителство

Светскиот ден на крводарителството се одржува на 14 јуни секоја година. Настанот беше организиран за прв пат во 2004 година, од четири основни меѓународни организации: Светската здравствена организација, Меѓународната федерација на Црвениот крст; Меѓународната федерација на крводарителски организации  и Меѓународното здружение за трансфузија на крв  да ја подигнат свеста за потребата од безбедна крв и […]

Skip to content