Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

  • Овој настан е поминат.

Меѓународен ден на младите

12/08/2022

Го одбележавме Меѓународниот ден на младите со доделување на два ваучери на двајца млади и перспективни таленти, Амир Дестановски и Македон Димитровски.

Меѓународниот ден на младите се прославува секоја година на 12ти Август. Позадината е да се има можност за владите и другите да привлечат внимание за поблемите на младите во светот. За време на овој ден се одржуваат концерти, работилници, културни манифестации и митинзи кои вклучуваат национални и локални владини претставници и  младински организации насекаде низ светот. Меѓународниот ден на младите е назначен од Обединетите Нации во 1999 година со прифаќање на Резолуцијата 54/120.

Детали

Дата:
12/08/2022
Категорија на настан:
Skip to content