Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

  • Овој настан е поминат.

Светски ден на водата

март 22

Светскиот ден на водата, се одржува на 22 март секоја година од 1993 година, се фокусира на важноста на слатката вода.

Светскиот ден на водата ја слави водата и ја подига свеста за 2,2 милијарди луѓе кои живеат без пристап до безбедна вода. Станува збор за преземање акција за справување со глобалната криза на водата. Основниот фокус на Светскиот ден на водата е да се поддржи постигнувањето на Целта 6 за одржлив развој: вода и канализација за сите до 2030 година.

Детали

Дата:
март 22
Категорија на настан:

Организатор

Фондација Заев
Skip to content