Нашите настани

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Меѓународниот ден на човечката солидарност

20/12/2022

Меѓународниот ден на човековата солидарност (МДЧС), кој се одбележува на 20 декември, е меѓународен годишен ден на единството на Обединетите нации и нивните земји-членки. Неговата главна цел е да ја препознае универзалната вредност на солидарноста со тоа што ќе ги запознае земјите-членки за глобалните цели и иницијативи за намалување на сиромаштијата и за формулирање и споделување на стратегии за намалување на сиромаштијата на независните нации ширум светот. МДЧС е промовиран од Светскиот фонд за солидарност и Програмата за развој на Обединетите нации, кои се фокусирани на постигнување на целите поставени за искоренување на сиромаштијата во светот.

Details

Date:
20/12/2022
Event Category:
Skip to content