Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

  • Овој настан е поминат.

Недела на детето

05/10/2023

Во 1989 година, светските лидери направија историска посветеност на децата во светот со усвојување на Конвенцијата на Обединетите нации за правата на детето – меѓународен договор за детството. Тој стана најшироко ратификуван договор за човекови права во историјата и помогна да се трансформираат животите на децата ширум светот.

Детали

Дата:
05/10/2023
Skip to content