Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

  • Овој настан е поминат.

Светски ден на хуманоста

19/08/2023

Светскиот ден на хуманитарната помош е меѓународен ден посветен на признавање на хуманитарниот персонал и на оние кои ги загубиле животите работејќи за хуманитарни цели. Тој беше назначен од Генералното собрание на Обединетите нации како дел од шведската резолуцијата А/63/Л.49  и беше поставена на 19 август.

Детали

Дата:
19/08/2023
Категорија на настан:

Организатор

Фондација Заев
Skip to content