Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

  • Овој настан е поминат.

Меѓународен ден на хуманоста

19/08/2022 @ 08:00 - 17:00

Под мотото „Потребно е село“ кое асоцира на познатата поговорка „Потребно е цело село за да се одгледа дете“, годинава, под  покровителство на Обединетите нации, се одбележува 19 Август – Светскиот ден на хуманоста. Длабочината на метафората која произлегува од насловот на кампањата, укажува на зголемување на глобалната свест за хуманитарната работа. Ако го разбудиме човекот во секој од нас, сите можеме да бидеме хумани. Денес, како никогаш порано, потребни сме си едни на други.

Поаѓајќи од своите цели и начела, да бидеме „подадена рака“ на оние на кои им е потребна, Фондацијата „Заев – Едно општество за сите“, во  чест на Светскиот ден на хуманоста, донира 100.000 денари на „СОС Детско село“ и 100.000 денари за семејствата на четирите куќи од Прилеп, кои неодамна беа опожарени од удар на гром.

СО ХУМАНОСТ ДА ЈА ПОТТИКНЕМЕ ХУМАНОСТА

Не сме сите создадени да правиме големи работи. Но, затоа можеме да правиме мали работи со многу љубов

Мајка Тереза

Детали

Дата:
19/08/2022
Време:
08:00 - 17:00
Категорија на настан:
Skip to content