Нашите настани

Меѓународен ден на спортот за развој и мир

Меѓународниот ден на спортот за развој и мир, кој се одржува секоја година на 6 април, претставува можност да се препознае позитивната улога што спортот и физичката активност ја играат во заедниците и во животот на луѓето ширум светот. Спортот има моќ да го промени светот; тоа е основно право и моќна алатка за зајакнување […]

Skip to content