Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

  • Овој настан е поминат.

Ден на нула дискриминација

март 1

Денот на нулта дискриминација, 1 март, се слави за правото на секој да живее целосен и продуктивен живот – и да го живее достоинствено. Денот на нулта дискриминација нагласува како луѓето можат да се информираат и промовираат инклузија, сочувство, мир и, пред сè, движење за промени. Денот на нулта дискриминација помага да се создаде глобално движење на солидарност за ставање крај на сите форми на дискриминација.

Детали

Дата:
март 1
Категорија на настан:
Skip to content