Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

  • Овој настан е поминат.

Ден на нула дискриминација

01/03/2023

Денот на нулта дискриминација, 1 март, се слави за правото на секој да живее целосен и продуктивен живот – и да го живее достоинствено. Денот на нулта дискриминација нагласува како луѓето можат да се информираат и промовираат инклузија, сочувство, мир и, пред сè, движење за промени. Денот на нулта дискриминација помага да се создаде глобално движење на солидарност за ставање крај на сите форми на дискриминација.

Детали

Дата:
01/03/2023
Категорија на настан:
Skip to content