Нашите настани

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ден на Обединетите Нации

24/10/2022

Денот на Обединетите Нации е годишен комеморативен ден, како одраз на официјалното создавање на Обединетите нации на 24 октомври 1945 година. Во 1947 година, Генералното собрание на Обединетите нации го прогласи 24 октомври, годишнината од Повелбата на Обединетите нации

Details

Date:
24/10/2022
Event Category:
Skip to content