Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

  • Овој настан е поминат.

Меѓународен ден на лицата со посебни потреби

03/12/2023

Годишното одбележување на Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби беше прогласено во 1992 година, со резолуцијата 47/3 на Генералното собрание на Обединетите нации. Одбележувањето на Денот има за цел да промовира разбирање за прашањата за попреченост и да мобилизира поддршка за достоинството, правата и благосостојбата на лицата со попреченост. Исто така, се стреми да ја зголеми свеста за придобивките што треба да се извлечат од интеграцијата на лицата со попреченост во секој аспект од политичкиот, социјалниот, економскиот и културниот живот.

Детали

Дата:
03/12/2023
Категорија на настан:
Skip to content