Нашите настани

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Меѓународен ден на лицата со посебни потреби

03/12/2022

Годишното одбележување на Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби беше прогласено во 1992 година, со резолуцијата 47/3 на Генералното собрание на Обединетите нации. Одбележувањето на Денот има за цел да промовира разбирање за прашањата за попреченост и да мобилизира поддршка за достоинството, правата и благосостојбата на лицата со попреченост. Исто така, се стреми да ја зголеми свеста за придобивките што треба да се извлечат од интеграцијата на лицата со попреченост во секој аспект од политичкиот, социјалниот, економскиот и културниот живот.

Details

Date:
03/12/2022
Event Category:
Skip to content