Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

Меѓународен ден на планетата Земја

април 22

Генералното собрание го одреди 22 април како Меѓународен ден на мајката Земја преку резолуција усвоена во 2009 година.

Оригиналните корени се назад во 1970-тите кога заштитата на животната средина сè уште не беше приоритет на националните политички агенди.

Детали

Дата:
април 22
Категорија на настан:
Skip to content