Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

  • Овој настан е поминат.

Меѓународен ден на планетата Земја

22/04/2023

Генералното собрание го одреди 22 април како Меѓународен ден на мајката Земја преку резолуција усвоена во 2009 година.

Оригиналните корени се назад во 1970-тите кога заштитата на животната средина сè уште не беше приоритет на националните политички агенди.

Детали

Дата:
22/04/2023
Категорија на настан:
Skip to content