Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

  • Овој настан е поминат.

Меѓународен ден на шумите

март 21

Генералното собрание на Обединетите нации го прогласи 21 март за Меѓународен ден на шумите во 2012 година за да го прослави и подигне свеста за важноста на сите видови шуми. Земјите се охрабруваат да преземат локални, национални и меѓународни напори за организирање активности кои вклучуваат шуми и дрвја, како што се кампањи за садење дрвја.

Организатори се Форумот на Обединетите нации за шуми и Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите нации, во соработка со владите, Колаборативното партнерство за шуми и други релевантни организации од областа.

Детали

Дата:
март 21
Категорија на настан:
Skip to content