Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

Меѓународен ден на спортот за развој и мир

април 6

Меѓународниот ден на спортот за развој и мир, кој се одржува секоја година на 6 април, претставува можност да се препознае позитивната улога што спортот и физичката активност ја играат во заедниците и во животот на луѓето ширум светот.

Спортот има моќ да го промени светот; тоа е основно право и моќна алатка за зајакнување на социјалните врски и промовирање на одржлив развој и мир, како и солидарност и почит за сите.

Детали

Дата:
април 6
Категорија на настан:
Skip to content