Нашите настани

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Меѓународнен ден на трудот

мај 1

1 мај е Меѓународен ден на работниците. На овој ден, луѓето во многу земји ширум светот ги слават достигнувањата на работниците и маршираат на улиците барајќи правична плата и подобри услови за работа.
Меѓународниот ден на работниците е прослава на работните луѓе и ден кога луѓето се залагаат за пристојна работа и правична плата. Благодарение на активностите преземени од работниците во текот на многу години, милиони луѓе ги освоија основните права и заштита. Утврдени се минимални плати, има ограничувања на работното време, а луѓето имаат право на платен одмор и боледување.

Details

Date:
мај 1
Event Category:
Skip to content