Нашите настани

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ден на човековите права

10/12/2022

Денот на човековите права меѓународната заедница го одбележува секоја година на 10 декември. Се одбележува на денот кога во 1948 година Генералното собрание на Обединетите нации ја усвои Универзалната декларација за човекови права.

Формалното започнување на Денот на човековите права датира од 1950 година, откако Собранието ја усвои резолуцијата 423 (V) со која се повикуваат сите држави и заинтересирани организации да го усвојат 10 декември секоја година како Ден на човековите права.

Details

Date:
10/12/2022
Event Category:

Organizer

Фондација Заев
Skip to content