Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

  • Овој настан е поминат.

Меѓународен ден на волонтерството

05/12/2022

Меѓународниот ден на волонтерството, е меѓународно одбележување наложено од Генералното собрание на ОН во 1985 година. Нуди можност за организации кои вклучуваат волонтери и индивидуални волонтери да го промовираат волонтерството, да ги охрабрат владите да ги поддржат волонтерските напори и да го признаат волонтерскиот придонес за постигнување на Одржливи Развојни Цели  на локално, национално и меѓународно ниво.

Меѓународниот ден на волонтерството го слават и многу невладини организации, граѓанското општество и приватниот сектор меѓу другите. Исто така е означен и поддржан од програмата на за Волонтери на Обединетите нации (UNV).

Детали

Дата:
05/12/2022
Категорија на настан:
Skip to content