Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

  • Овој настан е поминат.

Одбележување на Светски ден на лицата со Даунов синдром

21/03/2023

Во декември 2011 година, Генералното собрание го прогласи 21 март за Светски ден на Даунов синдром (A/RES/66/149). Генералното собрание одлучи оваа одлука да стапи во сила од 2012 година, да го одбележува Светскиот ден на Даунов синдром на 21 март секоја година. Со цел да се подигне јавната свест за Даунов синдром, Генералното собрание ги покани сите земји-членки, релевантните организации на системот на Обединетите нации и други меѓународни организации, како и граѓанското општество, вклучително и невладините организации и приватниот сектор, да го набљудуваат World Down Ден на синдромот на соодветен начин.

Детали

Дата:
21/03/2023
Категорија на настан:
Skip to content