Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

Одбележување на Светски ден на креативноста и иновативноста

21/04/2024

Светскиот ден на креативноста и иновациите  е глобален ден на ОН кој се слави на 21 април за да се подигне свеста за важноста на креативноста и иновативноста во решавањето проблеми во однос на унапредувањето на целите за одржлив развој на Обединетите нации, исто така познати како „глобални цели“.  Денот е создаден со резолуцијата 71/284 на ОН со поддршка од 80 земји. Првиот Светски ден на креативноста и иновативноста беше одбележан на 21 април 2018 година.

Детали

Дата:
21/04/2024
Категорија на настан:
Skip to content