Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

  • Овој настан е поминат.

Светски ден на бегалците

20/06/2022

Нашите проекти

Светскиот ден на бегалците, 20 Јуни (World Refugee Day, 20 June), прогласен од страна на Генералното собрание на Обединетите нациикако ден посветен на бегалците кои биле принудени да ги напуштат своите домови, пред сè, поради воени судири, насилство и прогон. Овој хакатон ќе биде реализиран во насока на развивање иновативни софтверски и мултимедијални предлог-решенија и концепти за справување со приливот на бегалци. Овие предлог-решенија и концепти треба да помогнат на справување со егзодусот во Украина, имајќи предвид дека истиот може да стане најголемата бегалска криза на векот.

Детали

Дата:
20/06/2022
Категорија на настан:

Место на одржување

Envato HQ
121 King Street
Melbourne, Victoria 3000 Australia
Phone:
+61 3 8376 6284
View Место на одржување Website

Организатор

Фондација Заев
Skip to content