Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

Светски ден на вештини на младите

јули 15

OUR CAUSES

  • Светскиот ден на вештини на младите, 15 Јули (World Youth Skills Day, 15 July), прогласен од страна на Генералното собрание на Обединетите нациикако ден посветен на младите, ќе биде одбележан преку организација на хакатон со развивање иновативни софтверски и мултимедијални предлог-решенија и концепти за успешен професионален развој на младите. Овој хакатон треба да резултира со предлог-решение или концепт за градење вештини и компетенции прилагодени на потребите на современиот пазар на труд, а кои треба да бидат алатка за конкурентност на младите на истиот

[1] Link from the UN web page regarding the World Youth Skills Day. 15 July (https://www.un.org/en/observances/world-youth-skills-day)

Детали

Дата:
јули 15
Категорија на настан:
Skip to content