Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

Светски ден на вештини на младите

јули 15

OUR CAUSES

  • Светскиот ден на вештини на младите, 15 Јули (World Youth Skills Day, 15 July), прогласен од страна на Генералното собрание на Обединетите нациикако ден посветен на младите, ќе биде одбележан преку организација на хакатон со развивање иновативни софтверски и мултимедијални предлог-решенија и концепти за успешен професионален развој на младите. Овој хакатон треба да резултира со предлог-решение или концепт за градење вештини и компетенции прилагодени на потребите на современиот пазар на труд, а кои треба да бидат алатка за конкурентност на младите на истиот

[1] Link from the UN web page regarding the World Youth Skills Day. 15 July (https://www.un.org/en/observances/world-youth-skills-day)

Детали

Дата:
јули 15
Категорија на настан:

Место на одржување

Envato HQ
121 King Street
Melbourne, Victoria 3000 Australia
Phone:
+61 3 8376 6284
View Место на одржување Website

Организатор

Фондација Заев
Skip to content