Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

  • Овој настан е поминат.

Светски ден за корпоративна општествена одговорност

18/02/2023

KOO е кратенка за Корпоративна општествена одговорност и има за цел да им помогне на компаниите да ги исполнат своите одговорности, оставајќи позитивно влијание врз вработените и заедниците преку своите активности. Теоријата зад KOO е дека бизнисот мора да има вистински интерес за пошироки социјални прашања, не само ограничувајќи ги нивните политики и активности на она што влијае на нивниот профит. Одржливото работење станува задолжително за секој што поседува и води бизнис, затоа следниот ден за KOO, освежете се со вредностите на компанијата за кои работите и погрижете се нивната етика да биде во согласност со вашите ставови!

Детали

Дата:
18/02/2023
Категорија на настан:

Организатор

Фондација Заев
Skip to content