Никола Маркоски ни покажа дека и дома се успева-да ги поддржиме успешните македонски приказни

Младоста е период од животот кога секој поединец ги поставува темелите на својата професионална кариера. Секој се насочува кон спроведување на својот сон во реалност искористувајќи ги можностите кои му се пружат. Младите се двигателите на општеството и се иднината на нашата држава. Северна Македонија вложува во младите луѓе, придонесува во нивниот индивидуален развој. Но, потребно е и менторство и финансиска поддршка за остварување на нивните соништа и идеи. Само така ќе се добие вистински напредок во нашето општество. Институциите се сервиси на државата па од таму тие треба да ги согледаат способностите, заложбите и капацитетот на нашата младина.

Токму во втората епизода од серијалот “Успешни приказни” ја имаме сторијата на младиот Никола Маркоски, директор на развој во “Грин Машинс” кој се врати од Германија како успешен научник во полето на физиката да придонесе за поголем успех и развој на нашата држава.

Skip to content