Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

  • Овој настан е поминат.

Ден на Обединетите Нации

24/10/2023

Денот на Обединетите Нации е годишен комеморативен ден, како одраз на официјалното создавање на Обединетите нации на 24 октомври 1945 година. Во 1947 година, Генералното собрание на Обединетите нации го прогласи 24 октомври, годишнината од Повелбата на Обединетите нации

Детали

Дата:
24/10/2023
Категорија на настан:
Skip to content