Нашите настани

Loading Настани

« СИТЕ НАСТАНИ

Светски ден на ментално здравје

октомври 10

Светскиот ден на менталното здравје (10 октомври) е меѓународен ден за глобално образование за ментално здравје, подигање на свеста и застапување против социјалната стигма. За прв пат беше прославен во 1992 година на иницијатива на Светската федерација за ментално здравје, глобална организација за ментално здравје со членови и контакти во повеќе од 150 земји. На овој ден, секој октомври, илјадници поддржувачи доаѓаат да ја прослават оваа годишна програма за подигање на свеста за да обрнат внимание на менталните болести и нејзините главни ефекти врз животите на луѓето ширум светот.

Детали

Дата:
октомври 10
Категорија на настан:
Skip to content